Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Како превазићи страх

strah202001Страх је примарна емоција која настаје услед опажања или очекивања стварне или замишљене опасности или озбиљне претње.
Пошто је страх често повезан са ситуацијама претње или опасности, резултат су одређени симптоми као што су лупање, убрзан или успорен рад срца, вртоглавица, кратак дах, тешко дисање, појачано знојење…
Постоји неколико начина за превазилажење страха.
Готово је немогуће размишљати трезвено када смо преплављени страхом или тескобом. Прва ствар коју требамо учинити је дати себи времена да се физички смиримо. Убрзан рад срца, знојење дланова и осећај који изазива страх резултат су адреналина.
Одвратите мисли на 15 минута. Прошетајте… Када се физички смирите, осећаћете се боље.
Када сте забринути за нешто, може вам помоћи ако помислите шта је најгоре што може да се догоди. Чак и да се обистини ваш најгори сценарио, шансе су да ћете и ви и свет преживети.
Избегавање страхова само их чини још страшнијим. Ако вас ухвати паника у лифту, вратите се у лифт следећег дана и суочите се са страхом.


strah202002Сваки пут када прихватите страх, лакше ћете се носити са њим следећи пут.
Визуализирајте. Узмите тренутак и затворите очи и замислите неко сигурно и мирно место. Нека вас позитивни осећај опусти и испуни.
Добар сан, здрав оброк и шетња су такође препоручљиви, као и разговор са партнером, пријатељима или члановима породице. Ако не можете да разговарате са њима, увек се можете обратити психологу

 

 

 strah202003 strah202004