Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Озеленимо школско двориште

sd1901Један од највећих проблема са којима се суочава данашње глобално друштво је брига за екологију и животну средину. Људска небрига и неморалност је довела у питање опстанак планете. Природа нас упозорава сваки дан. Планета земља је наш дом, а ми о свом дому не водимо рачуна. Све климатске промене, као и већина природних непогода су резултат човековог негативног утицаја. Људи се сете природе само онда када имају неку корист од ње, да је експлоатишу и да користе природна богатсва која су ограничена. На пример дрвеће даје кисеоник, а сваке године нестану хектари и хектари шума, да ли можемо вечно да сечемо дрва која се користе за огрев или за грађу.
Да чување животне средине и пропагирање њене заштите не треба примењивати само током Светског дана животне средине и да на томе треба радити континуирано показали су зајечарски средњошколци који су 14. јуна 2019. године, у дворишту иза Гимназије засадили четири ликвидамбара.
Садња дрвећа била је пратећа активност обелажавања Светског дана животне средине, који је у Зајечару обележен 7. јуна 2019. године у простору за ПОМАК Тимочког омладинског центра. Организатори манифестације били су Завод за јавно здравље "Тимок" Зајечар, Тимочки омладински центар и Црвени крст, а учествовали су ученици свих средњих школа у Зајечару.
Овом приликом су представници свих школа, организовани у тимове, посадили по једну садницу са обележјем своје школе. Прво дрво засадили су ученици Техничке школе који су имали највише успеха у квизу знања. Друго место припало је ученицима Гимназије, треће Медицинској школи а четврта садница носи обележје Економске школе.
Садња неколико дрвета можда јесте мали корак за животну средину, али када би свако водио више рачуна о свом окружењу живели бисмо у здравијем и уређенијем свету. Ови млади људи су то схватили и својим учешћем и ангажманом дали савршен пример својим вршњацима и свим осталим суграђанима.
Након садње дрвећа, додељене су и дипломе свим учесницима, који су се једногласно сложили да ће сви заједно у будућности бринути о садницама које су засадили и обећали да ће у наредним годинама бити још оваквих активности.

 

 

sd1902   sd1903
 sd1904  sd1905
 sd1906  sd1907
 sd1908  sd1910
 sd1909